Spital de stat vs clinica privata


2012_02_18_3ed82b31a45152de6f714f9ceea132de
Se da urmatorul caz :
Un pacient ce prezinta ameteala puternica, pierdere de echilibru, stare de voma este adus cu ambulanta intr-un spital de stat din capitala.
Sta internat o saptamana, timp in care e pus pe perfuzii zilnic, analizat pe toate partile cu tomograf, RMN si alte investigatii.
Rezultatul : totul e in regula, nu prezinta nici o afectiune, dar el ameteste in continuare.
La solicitarea insistenta a pacientului, este dus la cabinetul ORL al spitalului, el acuzand dureri la una dintre urechi. Acolo, desi nu putea sa se tina pe picioare, a fost nevoit sa astepte ca medicul sa termine o conversatie telefonica particulara, incheiata cu urmatoarea fraza : „ Hai ca nu mai pot sa vorbesc acum, am de consultat un ametit ”. Nu va mai spun ce ganduri i-au trecut prin minte „ ametitului ” la auzul acestor vorbe.
In fine, s-a uitat in urechea lui cu o lanterna si a dat verdictul, nu are nimic la ureche.
Dupa 2 zile, pacientul a fost externat fara un diagnostic anume si fara a-i trece ameteala.
Ulterior, la un consult intr-o clinica privata, i s-a descoperit o afectiune localizata … unde credeti ?! … la ureche.
Se stie ca urechea interna este responsabila pentru mentinerea echilibrului; tocmai de aceea, solicitase omul nostru un examen ORL, cu atat mai mult cu cat simtea si dureri.
Acum urmeaza un tratament, se simte mult mai bine, dar nu ii iese din minte ideea de a-l ameti si el un pic pe medicul ORL din spital care i-a spus ca nu are nimic la ureche.

Ar trebui sa ne mire astfel de cazuri sau deja sunt obisnuite pe la noi ?

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Spital de stat vs clinica privata

  1. Oribil ce se intampla. Cred ca o fi o fraza noua in Juramantul lui Hipocrate in care li se explica tinerilor aspiranti ca pacientii sunt multi si prosti si ca mai trebuie rariti un pic.

  2. Diana Radu zice:

    Nu mă miră nimic. Medicii nici nu se mai uită la pacineţi, iar consultaţiile de ore-n şir sunt deja poveşti de adormit copii.
    Sunt de acord ca pacientul la rândul său să ameţească medicul, dar crezi că acest lucru îi va trezii pe colegii din branşă? Din păcate, nu este nici primul şi nici ultimul pacient în această situaţie. Chinul va fi unul imens, iar rezultatele vor da cu minus.

  3. Caz: te duci cu omul de 64 de ani, cardiac, ce prezinta stare de voma, durere in piept, oboseala si tensiunea 10 si fara o consultatie i se da o Bomboana si este trimis acasa. Daca infarctul se trateaza cu bomboane, nu mai avem nicio scapare.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s